The Oculus Tower

This post is also available in: enEngels

The Oculus Tower is een hoge toren op een enorm industrieterrein. Er stond ooit een chemische fabriek. Het terrein staat nog vol met enorme gebouwen die vrijwel allemaal leeg staan. Wat er precies in de oculus tower geproduceerd werd is mij niet duidelijk geworden.

Tijdens ons bezoek kwamen we in een van de gebouwen nog een oude electriciteits centrale tegen. Deze was helaas volledig gestript. Alle generatoren waren verwijderd en van een control room was niks meer te vinden.Het hele terrein ligt er verlaten bij en er is nog vrijwel nergens graffiti te zien. Waarschijnlijk komt dit omdat het terrein moeilijk te bereiken is vanwege het rondom gelegen kanaal.Helaas had ik geen tijd om de overige gebouwen te bezoeken. Het werd al snel donker en we moesten nog een heel stuk lopen naar de uitgang.

Achteraf hoorde ik een verhaal van een andere urbexer dat hij met zijn vriendin het terrein was opgegaan. Toen zijn vriendin buiten aan de toren stond te wachten terwijl hij binnen foto’s nam werd zijn overvallen door een zwerver. Deze heeft een poging gedaan om haar aan te randen. De politie is er achteraf nog bij gehaald maar van de dader is niks meer vernomen. Je bent dus gewaarschuwd!

Is The Oculus Tower gemakkelijk toegankelijk?
The Oculus Tower ligt op een groot industrie terrein. Er zijn veel oplettende buren dus het is goed uitkijken om niet op te vallen.

Is The Oculus Tower de moeite waard?
The Oculus Tower is een vrij bekende urbex locatie in Italië, vooral vanwege de prachtige symmetrische vorm en de grootte.

Wat is de locatie van The Oculus Tower?
The Oculus Tower ligt ergens in Italië. Het is niet gebruikelijk om urbex locaties te delen dus in dit geval doe ik dat ook niet. Een beetje googlen is meestal al genoeg om dit mooie plekje te vinden.

Wordt The Oculus Tower goed beveiligd?
The Oculus Tower wordt niet beveiligd maar de politie houdt wel een oogje in het zeil.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]