Star Trek Church | E.T. Church

This post is also available in: enEngels

Ergens in een klein dorp in Frankrijk vind je deze verlaten kerk. De kerk is gebouwd waar eerst een oudere kerk stond en daarvoor een kasteel. Tijdens de eerste wereldoorlog werd de originele kerk verwoest.

Star-Trek-Church-16.jpg

De Star Trek Church is eigenlijk geen urbex locatie omdat de kerk niet zonder toestemming te bezoeken is. Dit was dus een legaal bezoek met toestemming. Normaal gesproken is de kerk gesloten maar ik mocht de sleutel even lenen om wat mooie plaatjes te schieten.

Star-Trek-Church-2.jpg

De kerk stond al lang op mijn verlanglijstje vanwege de aparte en moderne stijl. De kerk is geheel gebouwd van beton. De kleine raampjes lijken van glas maar zijn eigenlijk gemaakt van polyester. Ze worden beschermd tegen weersinvloeden door een doorzichtig glofplaten dak wat boven op de betonnen constructie ligt. De vorm van de kerk beelden de handen van maria uit die ze tegen elkaar houdt tijdens het bidden.

Star-Trek-Church-12.jpg

De regio waar de kerk zich bevindt is tijdens de twee wereldoorlogen zwaar getroffen door de Duitsers. Het dorpje telde voor de eerste wereldoorlog 500 mensen. Na de oorlog nog maar net 200. Alle jonge mannen werden gedeporteerd of vermoord en moesten van de Duitsers door de over gebleven mannen worden begraven. De meeste huizen, inclusief de kerk werden door de duitsers verwoest.

Star-Trek-Church-7.jpg

Na de oorlog besloot de Franse regering om de ongeveer 400 verwoeste kerken te herbouwen. Architecten werden aangesteld om volgens moderne bouwstijlen te ontwerpen. Deze kerk is daar een goed voorbeeld van.

Star-Trek-Church-5.jpg

Na een uurtje fotograferen waren we klaar en vervolgden we onze reis. Wat een prachtige locatie is dit!

Wat is de locatie van de Star Trek Church?
De Star Trek Church of E.T. Church ligt ergens in een klein dorpje in Frankrijk,

Star-Trek-Church-11.jpg

Is deze locatie makkelijk toegankelijk?
De locatie is normaal gesproken niet meer toegankelijk. Ik had speciale toestemming van de beheerder gekregen om de kerk te bezoeken.

Star-Trek-Church.jpg

Is de Star Trek Church de moeite waard?
Het is een erg mooie locatie om te bezoeken, De prachtige moderne stijl en alle kleuren binnen de kerk vind ik fantastisch!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]