Shutter Island | Lost Asylum

This post is also available in: enEngels

Shutter Island, ook wel bekend als Lost Asylum is een verlaten psychiatrisch ziekenhuis ergens in België. Het ziekenhuis staat op een groot terrein dat bestaat uit verschillende prachtige gebouwen. Deze zijn deels nog in gebruik. Shutter Island is een erg bekende urbex locatie.

Shutter Island urbex-3.jpg

In het begin van de jaren ’20 van de vorige eeuw was er in deze regio van België een tekort aan voorzieningen voor mannelijke met een psychiatrische aandoening. In samenspraak met de nabijgelegen universiteit gingen de Broeders van Liefde actief op zoek naar een terrein voor de oprichting van een nieuw psychiatrisch ziekenhuis.

Shutter Island urbex-8.jpg

In 1928 kocht de orde een gunstig gelegen hoeve met bijhorende landerijen op en slechts luttele maanden later werden de bouwwerken aangevangen. De instelling voor ruim 800 psychiatrische opende officieel in 1932. Het complex, een symmetrisch geheel van gebouwen en paviljoenen met bijhorende gronden heeft momenteel een totale oppervlakte van ruim 64 hectare.

Shutter Island urbex-4.jpg

Over de rol en de functie van het verlaten paviljoen in het geheel van de instelling valt weinig te achterhalen. Uit wat zich nog in het gebouw bevindt lijkt het aannemelijk dat het gebouw voornamelijk dienst deed als ontspanningsruimte.

Shutter Island urbex-12.jpg

De foto’s zijn genomen in één van de verlaten gebouwen. De mooiste kamers bevinden zich op de zolder. De kamer met het bed en de rolstoel en het schoollokaaltje zijn typerend voor deze locatie.

Shutter Island urbex.jpg

Is Shutter Island gemakkelijk toegankelijk?
Shutter Island ligt in een klein dorpje. Er zijn veel oplettende buren dus het is goed uitkijken om niet op te vallen. Het terrein is overigens nog in gebruik. Het is dus moeilijk om ongezien het terrein op te komen.

Shutter Island urbex-10.jpg

Is Shutter Island de moeite waard?
Het is een nog vrij bekende urbex locatie. Helaas is er veel door vandalen vernield.

Shutter Island urbex-11.jpg

Wat is de locatie van Shutter Island?
Het is niet gebruikelijk om urbex locaties te delen dus in dit geval doe ik dat ook niet. Een beetje googlen is meestal al genoeg om dit mooie plekje te vinden.

Shutter Island urbex-2.jpg

Wordt Shutter Island goed beveiligd?
Shutter Island wordt niet beveiligd maar de mensen die er werken houden we een oogje in het zeil. Deze zijn niet dol op bezoekers en zijn snel geneigd de politie te bellen.

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]