Red Cross Hospital

This post is also available in: enEngels

Dit is het Red Cross Hospital, een verlaten ziekenhuis voor kinderen in Italië. Met zijn enorme slaapzalen en prachtige kapel is het een urbex locatie bij uitstek!

Red-Cross-Hospital-Italy-8.jpg

De bergen van Italië staan bekend om hun schone lucht. Vandaar dat er vroeger vaak, door religieuze ordes, ziekenhuizen werden gebouwd. Zo ook dit ziekenhuis, speciaal voor kinderen. De grote slaapzalen herinneren aan dit ooit zo imposante ziekenhuis. Het ziekenhuis beschikte over een indrukwekkende kapel. Met haar mooie tuinen konden de kinderen helemaal tot rust komen. Het ziekenhuis beschikte zelfs over leslokalen waar de kinderen konden studeren tijdens hun herstel.

Red-Cross-Hospital-Italy.jpg

 

Het Red Cross Hospital werd in de jaren 80 van de vorige eeuw gesloten. Tegenwoordig herinnert een vervaagd kruis aan de voorgeven enkel nog aan de geschiedenis die dit ziekenhuis ooit had.

Red-Cross-Hospital-Italy-10.jpg

De weg er naartoe voer ons door verschillende kleine dorpjes. We moesten op de smalle weggetjes naar het ziekenhuis toe verschillende keren uitwijken voor tegenliggers. Het scheelde af en toe niet veel of onze auto had geen spiegels meer gehad.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]