Palazzo Mint

This post is also available in: enEngels

Dit is Palazzo Mint, een prachtige verlaten villa in Italië. Deze villa staat bekend om de kleur waar zij haar naam aan te danken heeft.

De villa staat midden in een drukke woonwijk. We moesten dus vroeg op pad om niet gezien te worden. Nadat we de auto wat verderop geparkeerd hadden liepen we door de drukke woonwijk naar de villa. Aan het eind van de straat stond deze dame ons op te wachten. Aangekomen bij het hek hingen bordjes die waarschuwden voor camera’s. Deze zagen we nergens staat dus we waagden een poging en liepen het terrein op.

Na een korte verkenning zagen we een mogelijkheid om naar binnen te gaan. Hiervoor moesten we wel klimmen. Gelukkig stond er een klein trapje voor ons klaar. We hadden geluk!

De villa is van binnen nog erg goed bewaard gebleven. Op een paar kleine kamers na is alles voorien van een dikke laag mintkleurige verf. De gouden randjes maken het geheel af.

Helaas heb ik maar een paar foto’s kunnen maken. Het stikte er van de muggen die het op mij gemunt hadden. Na een half uurtje gingen we er weer vandoor. Deze locatie konden we dus weer van onze lijst afvinken.

Palazzo Mint staat ook wel bekend onder de namen Villa Mint en Vert Menthe.

Wat is de locatie van Palazzo Mint?
De Palazzo Mint ligt ergens in Italië. Het is te vinden in een klein dorpje en staat midden in een woonwijk.

Is Palazzo Mint gemakkelijk toegankelijk?
Palazzo Mint is geen gemakkelijke urbex locatie. Doordat de villa in een drukke woonwijk ligt zijn we vroeg op pad gegaan om niet gezien te worden door oplettende buren.

Is Palazzo Mint de moeite waard?
Het is een erg mooie locatie om te bezoeken. De prachtige plafonds  maken de villa speciaal. Ook deze villa wordt de laatste tijd geteisterd door vandalen. Gelukkig was er tijdens ons bezoek nog genoeg moois om te zien!

Wordt Palazzo Mint goed beveiligd?
Bij aankomst word je gewaarschuwd door een bordje dat wijst op camerabewaking. Wij zijn deze tijdens ons bezoek niet tegen gekomen. De buren houden wel een oogje in het zeil.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]