Palazzo Gonzaga

This post is also available in: enEngels

Palazzo Gonzaga is een verlaten kasteel in Italië. Dit kasteel ligt in een klein dorpje en is al een aantal jaren verlaten. Aan de datums op de gevonden kranten waarschijnlijk al tijdens de 70er jaren.

Ik heb geen verdere informatie kunnen vinden over de geschiedenis van het kasteel. Het ligt er al een tijdje verlaten bij en het verval slaat gestaag toe.

Dit kasteel staat vooral bekend om het bureau, de prachtige grote huiskamer met de grote deuren en het beeld. In de kelder zijn wat oude werk- en rijtuigen te vinden.

Omdat het kasteel in tegen het centrum is gebouwd van dit kleine plaatsje is het erg lastig om binnen te komen. Alle huizen zijn tegen het erf aangebouwd en de buren houden alles goed in de gaten. Zelfs toen we binnen waren hoorden we geregeld de buren praten alsof ze naast ons stonden.

Het kasteel is ondanks het verval nog prachtig bewaard gebleven en heeft weer een aantal mooie plaatjes opgeleverd.

De giganische huiskamer en de zwart-wit foto’s aan de muur vond ik prachtig om te zien.

Is Palazzo Gonzaga gemakkelijk toegankelijk?
Het kasteel ligt aan de openbare weg. Er zijn veel oplettende buren dus het is goed uitkijken om niet op te vallen.

Is Palazzo Gonzaga de moeite waard?
Het is een vrij bekende urbex locatie, vooral vanwege de prachtige huiskamer met bankstel en foto’s. Ook het bureau met de vaas vond ik erg mooi.

Wat is de locatie van Palazzo Gonzaga?
Palazzo Gonzaga ligt ergens in Italié. Het is niet gebruikelijk om urbex locaties te delen dus in dit geval doe ik dat ook niet. Een beetje googlen is meestal al genoeg om dit mooie plekje te vinden.

Wordt Palazzo Gonzaga goed beveiligd?
Palazzo Gonzaga wordt niet beveiligd maar de buurtbewoners houden we een oogje in het zeil.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]