Palazzo di L. dei Conti M.

This post is also available in: enEngels

Het Palazzo di L. dei Conti M. is een verlaten kasteel in Italië. Waarschijnlijk behoorde het tot een wijnboer vanwege de achtergelaten druivenpersen en de nabijgelegen wijngaarden. Het is een prachtige urbex locatie.

Ik heb geen verdere informatie kunnen vinden over de geschiedenis van het kasteel. Het ligt er al een tijdje verlaten bij en het verval slaat gestaag toe.

Palazzo di L. dei Conti M. is gebouwd tegen een klein dorpje aan en bevindt zich op een redelijk groot landgoed. Het bestaat uit een aantal stallen en werkplaatsen, een centraal gedeelte met een prachtige wijnkelder met nog wat oude machines, een woonverblijf en een kapel.

Bijna alle kamers zijn voorzien van prachtige wand en plafondschilderingen. In de grote ruimte achter de centrale hal is in de vloer een mozaïek te zien te zien wat waarschijnlijk verwijst naar het wijhuis.

Omdat het kasteel in tegen het centrum is gebouwd van dit kleine plaatsje is het erg lastig om binnen te komen. Alle huizen zijn tegen het erf aangebouwd en de buren houden alles goed in de gaten. Zelfs toen we binnen waren hoorden we geregeld de buren praten alsof ze naast ons stonden.

Het kasteel is nog prachtig bewaard gebleven en heeft weer een aantal mooie plaatjes opgeleverd.

Is Palazzo di L. dei Conti M. gemakkelijk toegankelijk?
Palazzo di L. dei Conti M. ligt aan de openbare weg. Er zijn veel oplettende buren dus het is goed uitkijken om niet op te vallen.

Is Palazzo di L. dei Conti M. de moeite waard?
Het is een vrij bekende urbex locatie, vooral vanwege de prachtige kelder met wijnvaten. Ook de centrale hal met mozaïek tegeltjes vond ik erg mooi.

Wat is de locatie van Palazzo di L. dei Conti M.?
Palazzo di L. dei Conti M. ligt ergens in Italié. Het is niet gebruikelijk om urbex locaties te delen dus in dit geval doe ik dat ook niet. Een beetje googlen is meestal al genoeg om dit mooie plekje te vinden.

Wordt Palazzo di L. dei Conti M. goed beveiligd?
Palazzo di L. dei Conti M. wordt niet beveiligd maar de buurtbewoners houden we een oogje in het zeil. Er zit af en toe een man bij een paar ganzen en geiten. Hij houdt alles goed in de gaten.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]