Oriënt Express

This post is also available in: enEngels

The Oriënt Express is een verlaten trein ergens in Belgie. De trein is van het type 620 dat ooit de trots van de Belgische Spoorwegen was.

Orient-Express-23.jpg

De trein werd geintroduceerd in 1939. Het is een van de twee over gebleven treinen die nog bestaan. De Belgische regering had ooit het idee om deze trein in een spoorwegmuseum te stallen echter zijn deze plannen nooit tot uitvoering gekomen.

Orient-Express-21.jpg

De laatste keer dat de trein in gebruik is geweest was in 2009. Aan deze trein is helaas te zien dat het verval in nog geen 10 jaar erg kan toeslaan.

Orient-Express-4.jpg

Is The Oriënt Express gemakkelijk toegankelijk?
Het hele terrein is beveiligd door hekken. Binnenkomen is vrij moeilijk maar omdat het terrein vrij groot is is er altijd wel een gat in het hek te vinden. Het vliegveld ligt erg afgelegen dus opvallen deden we niet. Het was wel lastig om onze auto te parkeren aangezien er alleen langs de weg die naast het vliegveld geparkeerd kan worden. Het moest maar zo.

Orient-Express-17.jpg

Is The Oriënt Express de moeite waard?​
Het is een prachtige urbex locatie. Wie droomt er nou niet van om in deze trein rond te kijken en te gaan zitten waar ooit de machinist zat.

Orient-Express-2.jpg

Wordt The Oriënt Express goed beveiligd?​
Bij dit soort locaties is het altijd goed uitkijken. Het terrein wordt goed bewaakt door camera’s. Wij konden gelukkig op een onbewaakt moment bij te trein komen om er even foto’s te maken.

 

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]