Mono Orphanage

This post is also available in: enEngels

Mono Orphanage of the Crying Baby Hospital is een verlaten urbex locatie van een kindersanatorium in Italië. Het werd gebruikt als sanatorium waar kinderen konden herstellen van tubercolose, destijds nog een dodelijke longziekte die werd veroorzaakt door een bacterie. Het werd oorspronkelijk in de dertiger jaren gebouwd door de INAM, het Italiaanse ziekenfonds, en werd geleid door nonnen.

Mono-Orphanage-10.jpg

Overal op het terrein zijn dan ook katholieke beelden te zien. Buiten de verschillende slaapzalen waren er ook veel klaslokalen. Het is reeds sinds de zeventiger jaren van de vorige eeuw verlaten. Het is een vrij bekende urbex locatie.

Mono-Orphanage-16.jpg

Het weeshuis ligt ergens in de bossen in Italië zodat de kinderen goed tot rust konden komen.

Mono-Orphanage-14.jpg

Het ziekenhuis bestaat, uit 5 etages namelijk:
de kelder: keukens, wasserij en een ruimte om te strijken;
de begane grond: een prachtige kapel, conciërge, klaslokaal,recreatieruimte met muren die rijk zijn ingericht waar ooit schilderijen hingen;
de eerste verdieping: slaapzalen met genummerde kluisjes en badkamers;
de tweede verdieping: andere slaapzalen, verpleeghuizen, personeelskosten;

Mono-Orphanage-2.jpg

Er zijn nog niet veel vernielingen aangebracht, waarschijnlijk omdat er een politiebureau om de hoek zit. In de kelder is zelfs nog een wasmachine uit de jaren 60 te zien.

Mono-Orphanage-13.jpg

Het sanatorium was al redelijk leeg gehaald. Ik heb vernomen dat het is verkocht aan een projectontwikkelaar. Waarschijnlijk wordt er een verzorgingstehuis van gemaakt.

Mono-Orphanage-15.jpg

In een van de kamers is nog een tandartsruimte ingericht. In een andere kamer is een wasserette te zien. Al met al een best leuke locatie.

Mono-Orphanage-3.jpg

Binnen komen op deze locatie was nog best lastig. Alle deuren zaten goed dicht maar gelukkig kwamen we nog een openstaand raampje tegen.Mono-Orphanage-9.jpg

Is Mono Orphanage gemakkelijk toegankelijk?
Het gebouw staat aan de openbare weg. Er zijn veel oplettende buren dus het is goed uitkijken om niet op te vallen. Het gebouw zat goed dicht maar gelukkig vonden we nog ergens een openstaand raampje.

Mono-Orphanage-12.jpg

Is Mono Orphanage de moeite waard?
Het is een vrij bekende urbex locatie, vooral vanwege de grote leslokalen en mooie kapel. De kapel ziet er van binnen nog goed uit. Ik denk dat deze nog af en toe wordt schoongemaakt. Er is gelukkig nog maar weinig vandalisme te zien.

Mono-Orphanage.jpg

Wat is de locatie van Mono Orphanage?
Mono Orphanage ligt ergens in het noorden van italië. Het is niet gebruikelijk om urbex locaties te delen dus in dit geval doe ik dat ook niet. Een beetje googlen is meestal al genoeg om dit mooie kasteel te vinden.

Mono-Orphanage-7.jpg

Wordt Mono Orphanage goed beveiligd?
Mono Orphanage wordt niet beveiligd maar de buurtbewoners houden we een oogje in het zeil.

 

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]