Mission to Mars

This post is also available in: enEngels

Wat is Mission to Mars?
Mission to Mars is een urbex locatie waar je oude tuinderskassen kunt vinden. Deze kassen hebben een apart bolvormige constructie die ik nog niet eerder gezien had. Aan dit aparte uiterlijk heeft de locatie dan ook haar naam aan te danken. Sommige urbexers geven deze locatie ook wel de naam Ground Control. Op mijn foto’s heb ik geprobeerd om in de sfeer van echte ruimtereizigers naar Mars te komen. De foto’s zijn dan ook erg bewerkt maar ik ben tevreden over het uiteindelijke resultaat. Het aparte uiterlijk van deze kassen maken dit een uitermate leuke urbex locatie.

De meeste bolvormige glazen kassen zijn in paren van 2 of 3 aan elkaar gemaakt. Je kunt dus van de ene kas naar de andere zonder naar buiten te gaan. Op het terrein staan ongeveer 3 à 4 van deze aaneengesloten gebouwtjes.

De tuinders huisjes bevinden zich achter een oud klooster dat nu dienst doet als verzorgingstehuis voor bejaarden. Waarschijnlijk werden deze kassen vroeger gebruikt door de bewoners om er groenten en fruit te telen. Toen ik er was zagen de kassen er nog mooi en netjes uit. Geen sporen van vernieling te zien. Het gras op het veldje dat er tussen in ligt was netjes gemaaid. Eigenlijk is het zonde dat deze leuke huisjes niet meer gebruikt worden.

Wat is de locatie van Mission to Mars?
Mission to Mars ligt ergens in Duitsland, niet ver van de Nederlandse grens. De locatie ligt aan de rand van een grote stad. Als je goed zoekt zie je dat je deze kassen ergens in de achtertuin van een oud klooster kunt vinden. Het klooster doet dus nu dienst als verzorgingshuis voor ouderen.

Is deze locatie makkelijk toegankelijk?
Het was voor mij niet erg moeilijk om deze locatie te vinden. Een beetje zoeken op google wees mij al snel de weg. Bij aankomst heb ik mijn auto bij een naastgelegen verzorgingshuis geparkeerd. Eenmaal uitgestapt ben ik via een klein paadje achter het bejaardentehuis terechtgekomen en zag ik de glazen kassen boven een muur uit komen. Sommige kasjes hebben een luikje aan de zijkant. Gelukkig stond een luikje open. Een maal door het luikje geklommen stond ik binnen in een van de kassen. Toen ik bezig was met het nemen van foto’s zag ik dat er ook een poort met een hek ernaast was. Er zat een groot gat in het hek waar ik achteraf gemakkelijk doorheen had gekund. Door het hek zag ik overigens ook vaak mensen wandelen, het gevoel om betrapt te worden had ik er eigenlijk niet. Naast de tuinderskassen staan ook wat afvalcontainers, af en toe zag ik hier iemand vuilnis in doen. Gelukkig hebben ze mij niet gezien.

Is deze locatie de moeite waard?
Het is een erg leuke locatie om te bezoeken, zeker voor de beginnende urbexer. Omdat de locatie niet moeilijk te vinden is en nog niet voorzien is van grafiti of vernielingen raad ik deze zeker aan!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]