Mine School

This post is also available in: enEngels

Dit is een school op het terrein van een verlaten kolenmijn ergens in Duitsland. De leerlingen werden opgeleid om vanalles te repareren in de mijnen. Er was zelfs een lift in een mijnschacht nagebouwd om te oefenen.

Mine-School-8.jpg

De school ligt op een groot terrein waar ook enkele mijnschachten zijn We waren eigenlijk naar deze schachten op zoek maar kwamen toevallig bij deze school uit.

Mine-School-10.jpg

De school leidt leerlingen op om liften te repareren, motoren te onderhouden en er was een groot leslokaal met allerhande elektronica. De ruimte voor de liften te bedienen vond ik erg interessant om te zien. Je krijgt een indruk van hoe groot zo’n lift eigenlijk is. Sommige schachten zijn 1000 meter diep dus daar hoort natuurlijk ook een grote lift bij.

Mine-School.jpg

Is Mine School makkelijk toegankelijk?
Binnenkomen was niet zo moeilijk, Aan de achterkant van het terrein kom je makkelijk binnen. Er stond wel een bordje dat het privé eigendom is en dat betreden verboden was maar dat hadden we ook wel verwacht :). Toen we klaar waren en weer naar huis wilden zagen we een auto staan bij de hoofdingang. Er zat niemand in. Na een paar minuten kwam er een beveiliger uit. Hij was erg boos en zei dat als we onze foto’s op internet zouden plaatsen hij problemen zou krijgen met de politie. Dat zouden wij natuurlijk noooooooit doen! 🙂

Mine-School-3.jpg

Is deze locatie de moeite waard?
Het is een erg interessante locatie om te bezoeken, zeker voor de beginnende urbexer. Het was er super donker maar toch ben ik tevreden over het resultaat, al met al een leuke locatie, zeker aan te raden!

Mine-School-5.jpg

Wat is de locatie van Mine School?
De Mine School ligt ergens op het terrein van een grote kolenmijn in Duitsland, niet ver van de Nederlandse grens. De mijnen zijn al een tijdje verlaten en bevinden zich op een groot terrein. Wij zijn via de achterkant het terrein op gelopen.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]