Manoir du Professeur | Manoir Denis | Manoir du Pianiste

This post is also available in: enEngels

Dit is Manoir du Professeur, Het grote huis staat bekend om de vele piano’s die aanwezig zijn. Het huis heet daarom ook Manoir du Pianiste. Dit huis staat ook bekend als Manoir Denis. Waar deze naam vandaan komt heb ik nergens kunnen vinden. Het is een prachtige urbex locatie.

Manoir-du-Professeur-14.jpg

We bezochten dit kasteel tijdens onze urbex trip door Frankrijk waarbij we Manoir Colimaçon, Airplane Graveyard, Chateau Stromae, Chateau Marko Bey, Chateau du Sanglier, Chateau Martin-Pecheur en de Star Trek Church bezochten.

Manoir-du-Professeur-7.jpg

Eenmaal op de locatie aangekomen gingen we voorzichtig naar binnen. Toen we al een tijdje bezig waren in het huis kwamen we erachter dat we niet alleen waren. Op de bovenverdieping was namelijk ook een stel bezig met het fotograferen. Toen we ze tegenkwamen op de trap was het even schrikken.

Manoir-du-Professeur-12.jpg

Het huis zag er nog redelijk goed uit. Geen grafity en geen lekkages. Wel een hoop troep. De hele gang en de vele kamers lagen vol met rotzooi. Pas op de bovenverdieping kwamen we bij de mooie kamers waarvan die met de vleugel de mooiste was.

Manoir-du-Professeur-9.jpg

Is Manoir du Pianiste gemakkelijk toegankelijk?
Het huis staat midden in een klein dorp aan een drukke weg. Het hek was gelukkig open dus we konden door de voortuin naar binnen. We moesten wel even wachten tot de kust veilig was. De buurtbewoners houden het huis namelijk nauwlettend in de gaten.

Is Manoir du Professeur de moeite waard?
Het huis zelf ligt vol met troep. Als je daar eenmaal overheen bent gestapt en de bovenverdieping hebt bereikt, wordt pas duidelijk dat dit huis echt de moeite waard is.

Manoir-du-Professeur-11.jpg

Wat is de locatie van Manoir du Pianiste of Manoir du Professeur?
Manoir du Pianiste ligt ergens in het oosten van Frankrijk, in de regio de Vogezen. Het is niet gebruikelijk om urbex locaties te delen dus in dit geval doe ik dat ook niet. Een beetje googlen is meestal al genoeg om dit mooie kasteel te vinden.

Wordt Manoir du Professeur goed beveiligd?
Tijdens ons bezoek aan Manoir du Professeur hebben we geen beveiliging gezien. We zagen wel wat buurtbewoners waarvan we wisten dat ze het huis in de gaten houden. We konden 2 uur ongestoord onze gang gaan.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]