Maison de Viron | Mortagnekasteel

This post is also available in: enEngels

Dit is Maison de Viron, een verlaten en vervallen landhuis in België. Het huis staat op een landgoed. Dit landgoed werd net voordat de eerste wereldoorlog begon gekocht door Baron de Viron.

Geschiedenis

Toen de baron het landgoed kocht stond er eerst alleen nog maar een schuur. In 1923 werd naast de schuur een riante villa gebouwd. De villa werd uitgevoerd in cottagestijl na ontwerp van de baron. In 1928 werd de bouw voltooid. Het landhuis kreeg de naam Mortagnekasteel of La Mortagne maar werd door de mensen in de omgeving ook wel het Kasteel van de Barones genoemd.

Maison-de-Viron.jpg

Korte tijd nadat de baron en barones in het landhuis trokken kregen ze een zoon genaamd Joseph. Deze overleed al vroeg, op 2 jarige leeftijd. Het gezin kreeg daarna nog 4 dochters, allemaal met chique namen. Françoise, Geneviève, Béatrice en Isabelle.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de schuur en woning, door toedoen van de barones, ingericht als oorlogsziekenhuis.

De baron overleed in 1931 op 60 jarige leeftijd. Zijn vrouw stierf in 1967 op 84 jarige leeftijd. Na de oorlog werd de oorspronkelijke schuur verbouwd tot twee appartementen. In één van deze appartementen trok de jongste dochter, Isabelle, in. Ze bleef nog tot 1980 op het landgoed wonen.

Maison-de-Viron-4.jpg

Sinds 1980 staat het huis leeg en treedt het verval toe. Isabelle overleed in 2011.

 

Wat is de locatie van Maison de Viron?

Maison de Viron ligt ergens in België. De locatie ligt in een dorpje, niet ver van een grote stad.

Is Maison de Viron gemakkelijk toegankelijk?

Het was voor mij niet erg moeilijk om deze locatie te vinden. Een beetje zoeken op google wees mij al snel de weg. Het landhuis is te vinden op een groot landgoed en is bereikbaar via twee oprijlanen. Het was voor ons niet moeilijk om binnen te komen.

Maison-de-Viron-3.jpg

Is Maison de Viron de moeite waard?

Het is een erg mooie locatie om te bezoeken, helaas wordt het landhuis de laatste tijd geplaagd door vandalen. Gelukkig was er tijdens ons bezoek nog genoeg moois om te zien!

Wordt Maison de Viron goed beveiligd?

Het landhuis wordt niet meer beveiligd. De buurman schijnt wel een oogje in het zeil te houden en af en toe wat mensen weg te sturen.

 

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]