Maison of the Bride

This post is also available in: enEngels

Ergens in België vind je dit prachtige herenhuis. Het ligt is een klein dorp en hoort bij een grote boerderij. Vanwege de vele fruitboomgaarden in de regio en de fruitkisten in de schuren denk ik dat dit huis bewoond werd door fruittelers. Ooit hing er een bruidsjurk aan de kast in de gang, hier heeft Maison of the Bride dan ook haar naam aan te danken. Het is een van de leukste urbex locaties die ik ken.

Maison-of-the-Bride-8.jpg

Ik kreeg de locatie van een aantal andere urbexers die ik tegen kwam bij La Chaudronnerie. Ik was al een tijd naar de locatie op zoek dus een week later deed ik een poging. We moesten wel oppassen voor de overbuurman, die zou het huis goed in de gaten houden.

Maison-of-the-Bride-15.jpg

Eenmaal aangekomen op de locatie durfden we niet aan de voorkant naar binnen, het was te druk en we waren al gewaarschuwd voor de oplettende buren. Gelukkig vonden we snel een andere mogelijkheid. Onderweg naar het prachtige huis zagen we in de grote achtertuin een oude kever. Het was al later op de middag en het begon al te schemeren dus helaas heb ik de auto niet meer kunnen fotograferen.

Maison-of-the-Bride-2.jpg

Eenmaal bij het huis aangekomen stond de achterdeur gewoon open. Eenmaal binnen zagen stonden we in de eetkamer. Een grote eettafel, een open haard, een tv. Alles stond er nog goed bij. In de gang stond een mooie oude piano. Nadat we dit alles gefotografeerd hadden gingen we naar boven en stonden we in de gang. Hier stond de kast waar ooit de bruidsjurk aan gehangen heeft. Helaas hebben we deze dus niet meer gezien. In de slaapkamer stond nog wel het prachtige bed met de kinderwagen. Een van de mooiste slaapkamers die ik gezien heb.

Maison-of-the-Bride-16.jpg

Nadat we de slaapkamer gezien hadden zijn we naar de huiskamer gegaan. Een platenspeler met wat oude singles verraden het jaar waarin het huis waarschijnlijk is verlaten, namelijk 1978. Of dit ook echt zo is weet ik natuurlijk niet.

Maison-of-the-Bride-11.jpg

Het begon al snel donker te worden en we moesten nog een heel stuk naar de auto lopen. Het zat er weer op, lekker naar ons eigen huis!

Maison-of-the-Bride-13.jpg

Is Maison of the Bride gemakkelijk toegankelijk?
Het huis ligt aan de openbare weg. Er zijn veel oplettende buren dus het is goed uitkijken om niet op te vallen.

Maison-of-the-Bride-17.jpg

Is Maison of the Bride de moeite waard?
Het is een vrij bekende urbex locatie, vooral vanwege de prachtige slaapkamer met kinderwagen. Voor de bruidsjurk hoef je niet meer te gaan, die is helaas door iemand meegenomen. Toch vind ik dit een van de leukste locaties die ik heb gezien!

Wat is de locatie van Maison of the Bride?
Maison of the Bride ligt ergens in België. Het is niet gebruikelijk om urbex locaties te delen dus in dit geval doe ik dat ook niet. Een beetje googlen is meestal al genoeg om dit mooie plekje te vinden.

Maison-of-the-Bride-10.jpg

Wordt Maison of the Bride goed beveiligd?
Maison of the Bride wordt niet beveiligd maar de buurtbewoners houden we een oogje in het zeil.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]