Le Château du pilote en culotte courte

This post is also available in: enEngels

Dit is het kasteel van de piloot in korte broek, in het frans ook wel Le Château du pilote en culotte courte. Waarom dit kasteel deze naam heeft gekregen weet ik niet. Bijzonder is hij wel!

We deden dit kasteel aan tijdens een twee daagse trip in Frankrijk. Het kasteel is een lang bewaard geheim gebleven en nog niet bekend onder het grote publiek.

Urbex is tegenwoordig erg populair. Ik kom steeds vaker andere urbexers tegen die dezelfde locaties bezoeken. De meeste urbexers gaan met veel respect met deze locaties om. Deze nemen het motto “Leave nothing but footprints, take nothing but pictures” erg serieus. Helaas worden de lang verborgen locaties steeds sneller bekend onder het grote publiek. Het komt de laatste tijd steeds vaker voor dat lang bewaarde locaties vernield worden door mensen met slechte bedoelingen. Ook wordt er vaak gestolen. Zo blijft er voor andere explorers niet veel meer over en wordt deze mooie hobby verpest. Gelukkig geldt dit niet voor Le Château du pilote en culotte courte.

We gingen dus vol spanning op weg naar dit pareltje. We moesten echter snel zijn want het was laat op de avond en het begon al te schemeren.

Toen we bij het kasteel aan kwamen parkeerden we onze auto een eindje verder op. We pakten onze tassen met camera’s en liepen richting het kasteel. Gelukkig stond de poort open en voor dat we het wisten stonden we binnen het kasteel.

Een maal binnen was het al redelijk donker. Helaas heb ik hier door niet veel foto’s kunnen maken.

Het kasteel bestaat uit vele kamers verdeeld over 2 etages, een kelder en een zolder. Alle ruimtes zijn voorzien van prachtige houten vloeren.

Helaas was het te donker om alle kamers te fotograferen.

Misschien komt er ooit nog een tweede bezoek aan dit prachtige kasteel.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]