La Chaudronnerie

This post is also available in: enEngels

In La Chaudronnerie werden ketels gefabriceerd voor de nabijgelegen hoogoven industrie. De fabriek heeft ruim 100 jaar bestaan. In hoogtijdagen werkten er ongeveer 1500 medewerkers. De fabriek sloot in 2001 haar deuren. Er werkten op dat moment nog maar ongeveer 50 mensen.

De fabrieken stonden op 6 hectare grond maar zijn grotendeels gesloopt. Het laatste gedeelte staat nog overeind. Hierin zijn nog wat tekentafels, administratie en een laboratorium met wat flessen en meetapparatuur. Ook dit gedeelte zal binnenkort gesloopt worden.

De gemeente waar het gebied zich in bevindt wil de ruimte gaan gebruiken voor het creëren van nieuwe banen. De wegen zullen verbeterd worden en het vervallen nabijgelegen station zal worden gerenoveerd. De regio kampt namelijk met een hoge werkloosheid.

Is La Chaudronnerie gemakkelijk toegankelijk?
La Chaudronnerie ligt langs een drukke weg. Er zijn veel oplettende buren dus het is goed uitkijken om niet op te vallen.

Is The La Chaudronnerie de moeite waard?
La Chaudronnerie is een vrij bekende urbex locatie in België, vooral vanwege de trap met de man met de zeis.

Wat is de locatie van La Chaudronnerie?
The La Chaudronnerie ligt ergens in België. Het is niet gebruikelijk om urbex GPS Coordinaten of locaties te delen dus in dit geval doe ik dat ook niet. Een beetje googlen is meestal al genoeg om dit mooie plekje te vinden.

Wordt La Chaudronnerie goed beveiligd?
La Chaudronnerie wordt goed beveiligd en de politie houdt een oogje in het zeil.

 

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]