Koeltoren IM

This post is also available in: enEngels

Dit is de binnenkant van de koeltoren die hoort bij de elektriciteitscentrale IM Powerplant. Een van de grootste elektriciteitscentrales van België die sinds 2007 gesloten is. Een enorm terrein dat door hekken is beveiligd.

IM-Cooling-Tower-6.jpg

De koeltoren diende om de stoom die de centrale gebruikte om elektriciteit op te wekken af te koelen voordat deze in het naastgelegen kanaal werd afgevoerd. In de toren voel je je enorm klein. Wat een groot en indrukwekkend gebouw is dit!

IM-Cooling-Tower-5.jpg

Is IM Cooling Tower makkelijk toegankelijk?
Het hele terrein is beveiligd door hoge hekken. Binnenkomen is vrij moeilijk maar omdat het terrein vrij groot is is er altijd wel een gat in het hek te vinden. De koeltoren staat in een diepe kuil dus je moet het niet erg vinden om natte voeten te krijgen. Let wel op de beveiliging. Die is overal en ziet vanuit een centrale plaats alles.

Is deze locatie de moeite waard?
Het is een erg interessante locatie om te bezoeken, zeker voor de beginnende urbexer. Het was er super donker maar toch ben ik tevreden over het resultaat, al met al een leuke locatie, zeker aan te raden!

Wat is de locatie van de IM Koeltoren?
De IM Koeltoren ligt ergens op het terrein van een grote elktriciteitscentrale in Belgie, niet ver van de Nederlandse grens. De centrale is al een tijdje verlaten en bevindt zich op een groot terrein. Wij zijn via de achterkant het terrein opgelopen.

Wordt IM Koeltoren goed beveiligd?

Koeltoren IM wordt redelijk goed beveiligd. Tijdens ons bezoek zagen we verschillende surveillance auto’s van de politie voorbij rijden. Toen ze zagen dat we enkel foto’s namen reden ze door.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]