Hotel du Golf

This post is also available in: enEngels

Hotel du Golf of het Golfhotel werd gebouwd bij een bekende Belgische badplaats. Het was ooit een vrij luxueus hotel maar werd in 2004 verlaten. Vandalen hebben er flink toegeslagen.

Het gewezen Golf hotel in Spa is op twee weken na mijn bezoek volledig vernield door een brand. Het gerecht vermoedt dat er kwaad opzet in het spel was en heeft daarom een branddeskundige aangesteld. Dat meldde de lokale politie. Het hotel werd aan het begin van de 20ste eeuw gebouwd, maar was de voorbije jaren in verval geraakt. Er was ook geen elektriciteit meer aanwezig en aangezien de brand in het hotel zelf ontstond, vermoedt het gerecht dat er kwaad opzet in het spel is.

“Een branddeskundige gaat ter plaatse onderzoek voeren”, zei de lokale politie. “Er rest niets meer over van het hotel, tenzij enkele muren.”

De burgemeester van de plaats bevestigt vandaag dat de eigenaar van het hotel een geschil heeft met de gemeente. “De gemeente heft een belasting op gebouwen die niet bewoond zijn. Dat is het geval met dit gewezen hotel en de eigenaar weigert te betalen”, aldus de burgemeester.

De brandweer heeft de brand gedurende de hele nacht bestreden en waren de ochtend erna nog altijd aan het nablussen.

Er is niet veel meer over van dit hotel maar gelukkig lagen er nog een aantal andere leuke locaties in de buurt.

Is Hotel du Golf gemakkelijk toegankelijk?
Hotel du Golf ligt langs een drukke weg. Er zijn veel oplettende buren dus het is goed uitkijken om niet op te vallen.

Is The Hotel du Golf de moeite waard?
Hotel du Golf is een vrij bekende urbex locatie in België. De locatie is helaas grotendeels door een brand verwoest. Er is helaas ook veel grafity aangebracht.

Wat is de locatie van Hotel du Golf?
The Hotel du Golf ligt ergens in België. Het is niet gebruikelijk om urbex locaties te delen dus in dit geval doe ik dat ook niet. Een beetje googlen is meestal al genoeg om dit mooie plekje te vinden.

Wordt Hotel du Golf goed beveiligd?
Hotel du Golf wordt niet beveiligd maar de politie houdt wel een oogje in het zeil.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]