Greenworld

This post is also available in: enEngels

Greenworld is een urbex locatie die ergens in België te vinden is. Het is een zwembad in een orangerie. Het behoort tot een enorm landgoed dat toebehoorde aan een adellijke familie. Het landgoed bestaat uit een kasteel gebouwd in neo-Vlaamserenaissance-stijl een een aantal bijgebouwen waaronder de kasteelhoeve, een boswachterswoning en een kapel.

greenworld-urbex-belgie-6.jpg

Ten zuiden van het kasteel ligt de voormalige ommuurde moestuin. Het kasteel is bereikbaar via een lange toegangsdreef met aan weerszijden prachtige linden. Tijdens ons bezoek begonnen deze hun blad te verliezen en begonnen de prachtige herfstkleuren langzaam zichtbaar te worden.

greenworld-urbex-belgie-5.jpg

Het landgoed is omgeven door grachten. Deze waren volledig opgedroogd door de warme zomer. Het kasteel wordt nog bewoond door een familie. Het oude echtpaar was bezig met het onderhouden van de tuin toen wij er waren.

greenworld-urbex-belgie-7.jpg

De historiek van het kasteeldomein gaat terug tot in de 14de eeuw. Vanaf de 17de eeuw was het landgoed in handen van de huidige familie welke het oorspronkelijke kasteel liet herbouwen. De heerlijkheid speelde van oudsher een belangrijke rol in de ontwikkeling van de lokale geschiedenis. Zo werd onder meer in 1816 de parochiekerk gebouwd door toedoen van de toenmalige kasteelheer.

greenworld-urbex-belgie-9.jpg

De kasteelhoeve werd gebruik ter recreatie van de bewoners en is voorzien van een orangerie met daar in een zwembad. Tegen de glazen wanden van de orangerie groeien druivenstruiken. Deze hingen vol met rijpe trossen druiven tijdens ons bezoek.

greenworld-urbex-belgie-3.jpg

greenworld-urbex-belgie.jpg greenworld-urbex-belgie-8.jpg greenworld-urbex-belgie-2.jpg greenworld-urbex-belgie-4.jpg

 

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]