Club Soda

This post is also available in: enEngels

Dit zijn foto’s van Club Soda, een verlaten frisdrankfabriek in België.

De geschiedenis van Club Soda
Het begon allemaal in 1957 toen een industrieel uit Verviers een bron naast zijn villa vond. Hij begon eerst met het bottelen van het water in zijn villa. Toen de vraag naar zijn bronwater groter werd, bouwde hij een fabriek naast zijn villa. In 1980 produceerde hij dagelijks 18.000 flessen bronwater. Hij verkocht later zijn fabriek aan een Amerikaans-Iraanse investeerder.

In 2011 was er een enorme sneeuwstorm. Het dak bezweek onder het grote gewicht van de sneeuw, de fabriek moest zijn deuren sluiten. Sindsdien is er een geschil met de verzekering over de schade welke geschat wordt op 3.000.000 euro. De bron is helaas verleden tijd en overgegaan in het nabijgelegen riviertje.

Het was erg gevaarlijk binnen omdat het dak op instorten stond. Zeker op de tweede etage.

Wat is de locatie van Club Soda?
De exacte locatie, gps coördinaten of het adres kan ik helaas niet geven. De locatie van Club Soda ligt ergens in de provincie luik, België en ligt niet ver van de Nederlandse grens. De locatie ligt aan de rand van een klein stadje.

Is Club Soda makkelijk toegankelijk?
Binnen komen is niet moeilijk. Ik kon gewoon door het hek naar binnen. Let wel op dat het er erg gevaarlijk is omdat het dak op instorten staat!

Is Club Soda gemakkelijk toegankelijk?
Club Soda ligt in een klein dorp. Er zijn veel oplettende buren dus het is goed uitkijken om niet op te vallen.

Is Club Soda Dei de moeite waard?
Club Soda is een vrij bekende urbex locatie in België, vooral vanwege de vele flesjes en het ingestorte dak.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]