Church of Decay

This post is also available in: enEngels

Ergens in een klein dorp in Wallonië vind je deze vervallen kerk, ook wel the Church of Decay genoemd. Het is een erg bekende en oude urbex locatie. In eerste instantie wilde ik deze niet bezoeken omdat ik las dat deze grotendeels leeggehaald zou zijn.

Church-of-Decay.jpg

Aangekomen op het adres zagen we dat er rondom de kerk overal hekken waren geplaatst. Gelukkig vonden we al snel een gat. Aan de achterkant was een klein raampje kapot gemaakt, tegen de muur stond een stapeltje stenen. Ik klom op de stenen en keek 4 meter naar beneden de kerk in. Ik dacht dat gaat me nooit lukken!

Toen ik iets beter keek zag ik dat er aan de binnenkant een ladder tegen de muur stond, er hingen zelfs touwen aan het raam. We konden dus gemakkelijk naar beneden.

Church-of-Decay-5.jpg

Ik ging als eerste door het raam, greep het touw en stapte langzaam, tree voor tree, voorzichtig naar beneden. Het was het waard, wat een mooie locatie! De prachtige bogen, de grote glas in lood ramen met de vele kleuren. Wat een plaatje!

Church-of-Decay-2.jpg

Na een klein uurtje waren we klaar en klommen we weer naar boven. Overal speelden kinderen en waren buurtbewoners met van alles en nog wat bezig. Ze hadden ons vast gezien maar dat kon ze blijkbaar niet deren. Op naar de volgende locatie!

 

Wat is de locatie van Church of Decay?
De Church of Decay ligt ergens in België, niet ver van de Nederlandse grens. De locatie ligt in een dorpje, niet ver van een grote stad.

Is The Church of Decay makkelijk toegankelijk?
Het was voor mij niet erg moeilijk om deze locatie te vinden. Een beetje zoeken op google wees mij al snel de weg. Bij aankomst heb ik mijn auto gewoon voor de kerk geparkeerd geparkeerd. De rest kun je hier boven lezen.

Is de Church of Decay de moeite waard?
Het is een erg mooie locatie om te bezoeken, zeker voor de beginnende urbexer. Omdat de locatie niet moeilijk te vinden is en nog niet voorzien is van grafiti of vernielingen raad ik deze zeker aan!

Wordt The Church of Decay goed beveiligd?
The Church of Decay wordt niet beveiligd maar de buren houden wel een oogje in het zeil.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]