Church of 1000 Arches | Eglise aux Mille Arches

This post is also available in: enEngels

Ergens in een klein dorp in Wallonië vind je deze oude kerk, ook wel the Church of 1000 Arches genoemd. In het frans ook wel Eglise aux Mille Arches. Het is een erg bekende en oude urbex locatie. In eerste instantie wilde ik deze niet bezoeken omdat ik las dat deze grotendeels leeggehaald zou zijn.

De kerk staat in een klein dorp, zoals de meeste kerken, midden aan een druk plein. Toen wij er waren was het ook vrij druk. We moesten dus wachten op een rustig moment om ongezien een ingang te vinden. Rondom de kerk zijn overal hekken geplaatst. Gelukkig vonden we al snel een gat. Eerst een klein hekje over, daarna een muurtje. Aangekomen aan de achterkant zagen we dat er een klein raampje kapot was gemaakt.Hier pasten we gelukkig doorheen. Eenmaal binnen werd ik verrast. Wat was deze kerk mooi!

Er staan tegenwoordig erg veel kerken leeg. Waarschijnlijk omdat er steeds minder katholieken zijn maar ook omdat er geen geld meer is voor onderhoud. Dat is in deze kerk ook goed te zien. Op verschillende plaatsen wordt het dak gestut omdat het naar beneden komt. De grote stellages houden alles nog enigszins bij elkaar.

De kerk staat nog vol met zaken zoals beelden, stoelen, liturgische gewaden en andere zaken. Er is zelfs een hele ruimte ingericht waar kinderen kunnen wachten terwijl hun ouders de mis volgen.

De kerk heeft zijn naam te danken aan de vele bogen. Het zijn er geen duizend maar toch heel wat. Ik vond vooral het plafond heel mooi. De kerk heet ook wel Church Marieke, waarom weet ik ook niet. Na een uur verlieten we de kerk weer. We hadden een drukke dag gehad, op naar huis!

Wat is de locatie van the Church of 1000 Arches?
De Church of 1000 Arches ligt ergens in België, niet ver van de Nederlandse grens. De locatie ligt in een dorpje, niet ver van een grote stad.

Is the Church of 1000 Arches gemakkelijk toegankelijk?
Het was voor mij niet erg moeilijk om deze locatie te vinden. Een beetje zoeken op google wees mij al snel de weg. Bij aankomst heb ik mijn auto gewoon voor de kerk geparkeerd geparkeerd. De rest kun je hier boven lezen.

Is the Church of 1000 Arches de moeite waard?
Het is een erg mooie locatie om te bezoeken, zeker voor de beginnende urbexer. Omdat de locatie niet moeilijk te vinden is en nog niet voorzien is van grafiti of vernielingen raad ik deze zeker aan!

Wordt The Church of 1000 Arches goed beveiligd?
The Church of 1000 wordt niet beveiligd maar de buren houden wel een oogje in het zeil. De kerk ligt aan een druk plein wat ook niet echt handig is.

 

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]