Château Stromae | Castle 65

This post is also available in: enEngels

Dit is Château Stromae. We bezochten dit kasteel in mei 2017 tijdens onze tweede trip door Frankrijk. Ik had op foto’s al gezien dat het een erg bijzonder kasteel moest zijn. Bij binnenkomst bleken onze verwachtingen niet geheel onterecht. Château Stromae is een prachtige urbex locatie. Het kasteel wordt ook wel Castle 65 genoemd

Château Stromae

Het kasteel ligt aan een rustige weg ergens in een afgelegen plaats in het oosten van Frankrijk. Het enorme landgoed bestaat uit verschillende gebouwen waaronder een kasteel bestaande uit een oud en een nieuw gedeelte, een windmolen, een watermolen en een schuur met wat oude landbouw werktuigen. Naast het kasteel staat een enorm gebouw dat op een kerk lijkt. We konden dit gebouw niet in maar konden door de raampjes wel zien dat er voederbaken voor vee aanwezig waren. Op het terrein bevindt zich ook een nieuw huis. Dit nieuwe huis is bijna klaar om bewoond te worden echter ligt de bouw waarschijnlijk al een paar maanden stil.

Het eerste gedeelte van het kasteel lijkt erg oud. Waarschijnlijk uit de 17e eeuw. Het bestaat uit een aantal kamers en een grote kapel. Er schijnt ook een bibliotheek te zijn echter hebben wij deze niet gevonden, erg jammer want op foto’s die ik op het internet zie is deze erg mooi. Het nieuwe gedeelte verkeert nog in prima staat en kan nog gerenoveerd worden. Hier bevindt zich ook de rijk versierde eetkamer met lange tafel, piano en openhaard met een opgezette hertenkop erboven.Bij binnenkomst in het oude gedeelte werden we meteen verrast door de prachtige muurschilderingen. Deze waren in Oosterse stijl en op de meeste plaatsen nog puntgaaf. Ik vond dit persoonlijk het mooiste gedeelte van het kasteel.

Het kasteel zag er nog erg goed uit. Het lijkt of het nog af en toe bijgewerkt wordt om de tand des tijds te doorstaan. Er waren maar enkele lekkages of andere sporen van water te zien. Een kasteel dat waterschade heeft gaat normaal gesproken vrij snel achteruit. Alleen op de eerste verdieping was sprake van een lekkage waardoor er wat houtrot te zien was.Is Château Stroame gemakkelijk toegankelijk?
Het hele terrein is beveiligd door een hoge muur. Binnenkomen is vrij moeilijk maar omdat het terrein vrij groot is is er altijd wel een gat in de muur te vinden. Het kasteel ligt erg afgelegen dus opvallen deden we niet. Het was wel lastig om onze auto te parkeren aangezien er alleen langs de weg die naast het landgoed geparkeerd kan worden. Het moest maar zo.

Is deze locatie de moeite waard?
Het is een prachtig kasteel om te bezoeken. Omdat het zo afgelegen is is er nog geen graffiti aangebracht. Er is ook nog niks vernield. Het kasteel lijkt ook nog redelijk onderhouden. Ik vond het prachtig, ook al waren al veel meubels weggehaald. Het verlaten kasteel in het oosten van Frankrijk is een schitterende locatie om te fotograferen. Door de muurschilderingen, de kapel en de eetkamer met piano en bibliotheek is het een zeer karakteristieke Urbex locatie! Chateau Stromae is een parel voor iedere Urbexer.

Wat is de locatie van Château Stromae?
Château Stromae ligt ergens in het oostenvan Frankrijk. Omdat het zo ver van de bewoonde wereld verwijderd is is er gelukkig nog veel moois te zien. Deze urbex locatie is nog niet erg bekend dus veel vernielingen zijn er nog niet aangebracht. Toen wij hier waren hebben wij in alle rust kunnen fotograferen en waren we uren lang alleen.

Wordt Chateau Stromae Beveiligd?
Wij zijn tijdens ons bezoek geen beveiliging of eigenaar tegen gekomen. We konden redelijk gemakkelijk naar binnen. Tijdens ons vooronderzoek naar deze locatie en ook verhalen achteraf blijkt dat er toch de nodige bewaking en toezicht is op Chateau Stromae.
Mensen uit de buurt, jongeren en ouderen houden het kasteel blijkbaar nauwlettend in de gaten. Als ze mensen binnen zien komen ze met meerdere mensen naar het kasteel en geven aan de politie te bellen en te willen voorkomen dat er foto’s gemaakt worden. Hoewel wij hiervan geen last hadden is dit natuurlijk erg vervelend om mee te maken. Als je niet van dichtbij komt en je met de auto naar deze locatie gaat is het helemaal waarschijnlijk dat je opgemerkt wordt. Er is geen beschutte plek om je auto neer te zetten, dus je moet bijna pontificaal voor het verlaten gebouw parkeren. Heel vroeg gaan is waarschijnlijk de enige remedie om geen aandacht te trekken. Waarom dit kasteel Château Stromae heet is mij niet duidelijk geworden.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]