Château Secession

This post is also available in: enEngels

Dit is Château Secession. Een verlaten kasteel in Frankrijk. Het is een vrij bekende urbex locatie die de laatste tijd wordt geteisterd door vandalisme. Château Secession staat ook wel bekend onder de naam Château le Quesnel.

Update 10 december 2018
Gisteren heeft er een grote brand gewoed in het kasteel. Er is niet bekend wat de schade is maar het lijkt er op dat het kasteel verloren is gegaan.

Chateau-Secession-8.jpg

De geschiedenis van Château Secession

Het begon allemaal in de twaalfde eeuw. De adelijke familie Quesnel liet een kasteel op het landgoed bouwen. Tijdens de dertig jarige oorlog brandde het oorspronkelijke kasteel af. Het landgoed werd vervolgens verkocht aan Jean Le Fort. Jean trouwde met Marie Damien en kreeg een zoon. Deze zoon, genaamd Jean Baptiste Le Fort, liet een kasteel bouwen op de plaats waar ooit het oorspronkelijke kasteel stond. Het toenmalige kasteel, gebouwd in 1751, had maar één verdieping.

Chateau-Secession-3.jpg

Een eeuw later werd door Charles Blin de Bourdon, de toenmalige eigenaar, het kasteel uitgebreid. Hij voorzag het kasteel van de zijvleugels en liet een tweede verdieping bouwen.

Chateau-Secession-7.jpg

Tijdens de eerste wereldoorlog werd het kasteel bezet door de Duitsers. Aan het einde van de oorlog werd het gebombardeerd. Na de oorlog renoveerde de zoon van Charles, Viscount, het geheel en gaf het aan zijn dochter. Zijn Dochter, de gravin van Lussac woonde er tot de tweede wereld oorlog aanbrak.

Chateau-Secession-4.jpg

Na de tweede wereldoorlog stond het kasteel een lange tijd leeg. Pas in 1985 werd het geheel gekocht door een advocaat uit Parijs. Tien jaar later stortte een deel van het kasteel in en werd het door hem verlaten.

 

Ons Bezoek

Tijdens ons bezoek kwamen we nog een aantal andere bezoekers tegen. Waarschijnlijk rondhangende lokale jeugd. Ze wezen ons de weg naar binnen. Hiervoor moesten we door een raam klimmen. Eenmaal binnen schrokken we van de enorme troep. Ik had dit kasteel al erg vaak van binnen gezien maar herkende het nauwelijks meer. Alle kasten waren omver gegooid. In de grote trappenhal lag de troep een meter hoog opgestapeld. Erg jammer om te zien hoeveel er tegenwoordig vernield wordt!

Chateau-Secession-2.jpg

Gelukkig stond het kanon nog in de huiskamer en hingen er nog wat leuke schilderijen van de Advocaat en zijn vrouw. Ik werd verrast door de mooie trappen. Altijd leuk om deze op de foto te zetten.

Chateau-Secession-3.jpg

De grootste verrassing kwam op de tweede verdieping. Hier vonden we de slaapkamer. Deze was nog in redelijk goede staat. Op het bed lag een paspop. Een vreemde combinatie maar het gaf een leuk plaatje.

Chateau-Secession-5.jpg

De rest van het kasteel is helaas erg vernield door vandalen. We waren dus redelijk snel klaar en vervolgden onze weg naar het volgende kasteel.

Chateau-Secession-6.jpg

Wat is de locatie van Château Secession?
Château Secession ligt ergens in Frankrijk. Ergens in een dorpje, niet ver van een grote stad.

Is Château Secession gemakkelijk toegankelijk?
Het was voor mij niet erg moeilijk om deze locatie te vinden. Een beetje zoeken op google wees mij al snel de weg. Dit was het tweede bezoek aan het kasteel. De eerste keer zaten alle deuren dicht. Helaas moest ik zonder foto’s weer terug. De tweede keer hebben we onze auto niet ver van het kasteel geparkeerd. We konden nu gemakkelijk naar binnen. Zoals gebruikelijk kan ik geen gps-coordinaten of exacte locaties geven.

Is Château Secession de moeite waard?
Het is een erg mooie locatie om te bezoeken, helaas wordt het kasteel de laatste tijd geplaagd door vandalen. Overal lagen lege bierflesjes en waren zaken gesloopt. Ik heb erg veel moeite moeten doen om alle rotzooi uit de foto’s weg te photoshopen.

Wordt Château Secession goed beveiligd?
Tijdens ons bezoek liepen er een paar mannen rond met oortjes in. We hadden het vermoeden dat dit beveiligers waren. We zijn eerst wat gaan eten voordat we weer een poging waagden. De tweede keer was er niemand in de buurt en konden we ongezien naar binnen

 

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]