Château Martin-Pecheur | Château Renault

This post is also available in: enEngels

Dit is Château Martin-Pecheur of ook wel Château Renault . Een kasteel in een klein dorpje in Frankrijk. We deden dit kasteel aan op dag 2 van onze 4 daagse kastelentrip door Frankrijk. Ik vind dit eigenlijk wel het mooiste kasteel dat we tijdens onze reis hebben gezien. Helemaal geen vernielingen aangebracht.

Chateau-Martin-Pecheur-5.jpg

Op de foto’s die ik vooraf had gezien waren wel wat meer dingen aanwezig zoals een grote vleugel. Deze was helaas weg toen wij er waren. Gelukkig stond de grote sofa er nog wel.

Chateau-Martin-Pecheur-8.jpg

Het kasteeltje is gebouwd in het begin van de 17e eeuw, bestaat voor het grootste deel uit krijt en staat geregistreerd als historisch monument sinds eind tachtiger jaren. Het kasteel heeft zijn naam waarschijnlijk te danken aan een klein ijsvogeltje wat ergens opgezet heeft gestaan in een van de mooie kamers. Martin-Pecheur betekent in het Frans namelijk Ijsvogel.

Chateau-Martin-Pecheur-3.jpg

Het kasteel zag er nog erg goed uit. Het lijkt of het nog af en toe bijgewerkt wordt om de tand des tijds te doorstaan. Er waren geen lekkages of andere sporen van water te zien. Een kasteel dat waterschade heeft gaat normaal gesproken vrij snel achteruit.

Chateau-Martin-Pecheur-22.jpg

Het kasteel staat aan de rand van een erg klein dorpje, dicht bij de bossen. De stallen achter het kasteel hebben een vrije doorgang naar het achtergelegen bos. Ideaal voor de paarden. Het kasteel lijkt aan de buitenkant vrij klein maar in werkelijk hebben we er twee uur rondgelopen. De grote kamers met prachtige open haarden, het behang, de mooie ramen en de prachtige binnenplaats maakten grote indruk op me.

Chateau-Martin-Pecheur-2.jpg

Waarom het kasteel ook wel Château Renault wordt genoemt is mij niet duidelijk geworden. We hebben nergens een auto gezien.

Chateau-Martin-Pecheur-26.jpg

Is Château Martin-Pecheur gemakkelijk toegankelijk?
Het hele terrein is beveiligd door hoge hekken. Binnenkomen is vrij moeilijk maar omdat het terrein vrij groot is is er altijd wel een gat in het hek te vinden. Omdat het kasteel aan de rand van het dorp ligt kwamen er veel mensen langs. We moesten dus een moment kiezen waarop we ongezien naar binnen konden klauteren. Overal op de hekken hangen bordjes met verboden toegang. Eenmaal bij het kasteel aangekomen checkten we even of we alleen waren en pakten onze spullen uit. Na een uurtje of twee fotograferen verlieten we het kasteel weer met een voldaan gevoel.

Chateau-Martin-Pecheur-15.jpg

 

Is deze locatie de moeite waard?
Het is een prachtig kasteel om te bezoeken. Omdat het zo afgelegen is is er nog geen graffiti aangebracht. Er is wel ook nog niks vernield, waarschijnlijk omdat het al een tijdje leeg staat. Het kasteel lijkt ook nog redelijk onderhouden. Ik vond het prachtig, ook al waren al veel meubels en de vleugel weggehaald.

Chateau-Martin-Pecheur-6.jpg

Wat is de locatie van Château Martin-Pecheur?
Château Martin-Pecheur ligt ergens in Frankrijk. Omdat het zo ver van de bewoonde wereld verwijderd is is er gelukkig nog veel moois te zien.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]