Château Marko Bey

This post is also available in: enEngels

Dit is Château Marko Bey. Een verlaten en vervallen kasteel in een klein dorpje in Frankrijk. We deden dit kasteel aan op dag 2 van onze 4 daagse kastelentrip door Frankrijk. Het is een urbex locatie van een prachtig kasteel op een enorm landgoed.

Chateau-Marko-Bey-13.jpg

Toen we het landgoed bereikten konden we het kasteel vanaf de weg nieteens zien liggen. Via google maps wisten we wel dat we in de buurt waren. We parkeerden onze auto nadat we een aantal keer om het enorme landgoed waren gereden en we een rustige en onopvallende plaats hadden gevonden.

Chateau-Marko-Bey-6.jpg

Met onze rugzakken op liepen we rondom het hek om een ingang te vinden. Helaas was dit niet makkelijk, het hek was hoog en nergens gaten te bekennen. Na een kwartier langs het hek gelopen te hebben zagen we een gat. Snel er onder door, we waren op het landgoed. Maar nu, volgens google maps waren we precies aan de andere kant van het enorme terrein van waar het kasteel staat. Dus maar lopen door de velden en bossen. We hebben zelfs natte voeten gekregen doordat we door een moeras moesten. Opeens was het daar, hetgeen waarvoor we gekomen waren: Château Marko Bey. Snel er naartoe!

Chateau-Marko-Bey-4.jpg

Eenmaal in het kasteel waren we meteen onder de indruk van de enorme hal met ronde houten ringen wat vroeger kroonluchters moeten zijn geweest. Het gekleurde kalksteen was nog steeds erg mooi om te zien. Snel pakten we onze camera’s en begonnen we met fotograferen.

Chateau-Marko-Bey-15.jpg

Er is weinig informatie te vinden over het kasteel. Vreemd want het is enorm en dan verwacht je dat er ooit wel over geschreven is. Niet dus. Ik ben er ook niet achter gekomen waaraan dit kasteel zijn naam te danken heeft.

Chateau-Marko-Bey-10.jpg

Alleen de hal ziet er goed uit. De rest van het kasteel is vervallen. Overal liggen kabelbuizen waarin ooit electriciteitsdraden hebben gezeten. De koperdieven hebben er waarschijnlijk veel geld aan verdiend. Desalniettemin,hebben we mooie plaatjes kunnen schieten.

Chateau-Marko-Bey-19.jpg

Het kasteel staat aan de rand van een erg klein dorpje, dicht bij de bossen. Naast het kasteel is een kapel gebouwd, deze was ooit ook erg mooi maar nu volledig verwoest van binnen. Op het landgoed staan ook een aantal houten barakken. Het lijkt er op dat dit ooit een jeugdherberg is geweest. Er staan ook een aantal autowrakken.

Chateau-Marko-Bey-16.jpg

Is Château Marko Bey gemakkelijk toegankelijk?
Het hele terrein is beveiligd door hoge hekken. Binnenkomen is vrij moeilijk maar omdat het terrein vrij groot is is er altijd wel een gat in het hek te vinden. Omdat het kasteel aan de rand van het dorp ligt kwamen er veel mensen langs. We moesten dus een moment kiezen waarop we ongezien naar binnen konden klauteren. Overal op de hekken hangen bordjes met verboden toegang. Eenmaal bij het kasteel aangekomen checkten we even of we alleen waren en pakten onze spullen uit. Na een uurtje of twee fotograferen verlieten we het kasteel weer met een voldaan gevoel.

Chateau-Marko-Bey-3.jpg

Is deze Château Marko Bey de moeite waard?
Het is een prachtig kasteel om te bezoeken. De enorme welkomsthal maakt veel indruk en ziet er nog mooi uit. Helaas is de rest avn het kasteel vernield en heeft het verval toegeslagen.

Wat is de locatie van Château Marko Bey?
Château Marko Bey ligt ergens in Frankrijk. Omdat het zo ver van de bewoonde wereld verwijderd is is er gelukkig nog veel moois te zien.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]