Chateau de la Fontaine du Dr. Harry et Markus de Savoye

This post is also available in: enEngels

Chateau de la Fontaine du Doctor Harry et Markus de Savoye is een kasteel uit de 15e eeuw. Onder het kasteel bevindt zich een bron die genezende krachten bezit. In de prachtige gotische hal bevindt zich een fontein waar uit deze bron zijn krachten laat stromen. In het kasteel werden experimenten uitgevoerd op psychiatrische patiënten om ze te genezen van hun krankzinnigheid.

Chateau Harry Markus Urbex France-10.jpg

Het kasteel werd ongeveer 150 jaar geleden gerestaureerd met behoud van de oorspronkelijke gotische renaissancestijl. Het kende vele eigenaren van adel. Verschillende hertogen, hertoginnen, baronnen en baronessen namen bezit van dit kasteel.

Chateau Harry Markus Urbex France-4.jpg

De gevreesde doctor Harry en zijn broer Markus waren de beruchtste eigenaren van het kasteel.

Chateau Harry Markus Urbex France-12.jpg

De gevreesde broeders Harry en Markus van Savoye deden er experimenten op psychiatrische patiënten. Door middel van elektrotherapie probeerden ze hun cliënten te genezen van hun krankzinnigheid.

Chateau Harry Markus Urbex France-3.jpg

Verschillende antieke medische apparaten van het bedrijf Gaiffe-Gallot-Pilon uit Parijs verwijzen naar deze verschrikkelijke experimenten. De apparaten stammen 1890 en zijn daarmee van historische waarde. De behandelde patiënten zullen er vast erg geleden hebben!

Chateau Harry Markus Urbex France-9.jpg

Het kasteel bevindt zich op een berg met uitzicht op een prachtig dal. Vanuit de kamer waar de piano staat kan hier van genoten worden. Het kasteel is nog in redelijk goede staat. Het lekt op een aantal plaatsen dus er kan niet lang gewacht worden met het restaureren van het geheel.

Chateau Harry Markus Urbex France.jpg

In de omgeving van het kasteel wonen en werken veel mensen. Tijdens ons bezoek parkeerden we onze auto in de buurt van het kasteel. Er kwam vrijwel direct iemand aanlopen om ons weg te sturen. Hij zei dat het een privé parkeerplaats was en dat de politie er vaak controleerde. We zochten dus maar een geschikte parkeerplaats verderop.

Chateau Harry Markus Urbex France-6.jpg

Na een half uur lopen bereikten we eindelijk het beruchte kasteel. We moesten goed uitkijken, er liepen veel mensen en voor het kasteel stonden auto’s geparkeerd. We wachtten op een moment om ongezien achter het kasteel te komen.

Chateau Harry Markus Urbex France-13.jpg

Eenmaal achter het kasteel twijfelden we er aan of dit kasteel ook daadwerkelijk verlaten zou zijn. Het zag er van de buitenkant nog redelijk goed uit. Toen we een aantal kapotte ramen zagen waren we er van overtuigd dat Chateau de la Fontaine du Doctor Harry et Markus de Savoye daadwerkelijk verlaten is.

Chateau Harry Markus Urbex France-11.jpg

Gelukkig zagen we al snel een kapot raampje waar we door naar binnen konden. Eenmaal in het kasteel waren we zoals vaak verrast van de schoonheid. Na een uur of twee in het kasteel te zijn geweest werd het redelijk donker. We pakten onze tassen en liepen op ons gemak terug naar de auto.

Chateau Harry Markus Urbex France-2.jpg

De exacte locatie, gps coördinaten of het adres zal ik zoals gewoonlijk niet bekend maken.

Chateau Harry Markus Urbex France-8.jpg

In dit kasteel heerstte een geheimzinnige sfeer.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]