Château du Sanglier

This post is also available in: enEngels

Dit is Château du Sanlier. Een kasteel in een klein dorpje in Frankrijk. We deden dit kasteel aan op dag 2 van onze 4 daagse kastelentrip door Frankrijk. Ik vind dit een van de mooiste kasteel dat we tijdens onze reis hebben gezien. Helemaal geen vernielingen te zien. Het kasteel verkeert nog in redelijk goede staat. Het is een prachtige urbex locatie.

Chateau-du-Sanglier-15.jpg

Het kasteel ligt aan een rustige weg ergens in een klein dorpje in het noorden van Frankrijk. Het stond een hele tijd te koop voor een slordige 400.000 euro. Het gras was net voor ons bezoek gemaaid en in het bos was veel gesnoeid. Bij thuiskomst las ik dat het kasteel net was verkocht en de nieuwe eigenaar waarschijnlijk bezig is met opknappen van het kasteel en landgoed. Gelukkig hebben we de eigenaar tijdens ons beziek niet gezien!

Chateau-du-Sanglier-12.jpg

Het kasteeltje is gebouwd in het begin van de 20e eeuw, bestaat voor het grootste deel uit baksteen. Het kasteel heeft zijn naam waarschijnlijk te danken aan een opgezette varkenskop die in de hal heeft gehangen. Sanglier betekent in het Frans namelijk mannetjesvarken.

Chateau-du-Sanglier-13.jpg

Het kasteel zag er nog erg goed uit. Het lijkt of het nog af en toe bijgewerkt wordt om de tand des tijds te doorstaan. Er waren maar enkele lekkages of andere sporen van water te zien. Een kasteel dat waterschade heeft gaat normaal gesproken vrij snel achteruit. Alleen op de eerste verdieping was sprake van een lekkage waardoor er wat houtrot te zien was.

Chateau-du-Sanglier-14.jpg

Is Château du Sanglier gemakkelijk toegankelijk?
Het hele terrein is beveiligd door hoge hekken. Binnenkomen is vrij moeilijk maar omdat het terrein vrij groot is is er altijd wel een gat in het hek te vinden. Omdat het kasteel aan de rand van het dorp ligt kwamen er veel mensen langs. We moesten dus een moment kiezen waarop we ongezien naar binnen konden klauteren. Overal op de hekken hangen bordjes met verboden toegang. Eenmaal bij het kasteel aangekomen checkten we even of we alleen waren en pakten onze spullen uit. Na een uurtje of twee fotograferen verlieten we het kasteel weer met een voldaan gevoel.

Chateau-du-Sanglier-3.jpg

Is deze locatie de moeite waard?
Het grote voordeel van dit kasteel is dat het er vanaf de weg uitziet als een gebouw in redelijk goede staat en nog bewoonbaar kan zijn. Dit schrikt waarschijnlijk veel mensen af om binnen te gaan. Er is geen graffiti in het pand, geen vandalisme, dus echt perfect om te fotograferen.

Het is een prachtig kasteel om te bezoeken. Omdat het zo afgelegen is is er nog geen graffiti aangebracht. Er is wel ook nog niks vernield, waarschijnlijk omdat het al een tijdje leeg staat. Het kasteel lijkt ook nog redelijk onderhouden. Ik vond het prachtig, ook al waren al veel meubels weggehaald. Het verlaten kasteel in het noorden van Frankrijk is een schitterende locatie om te fotograferen. Door het glas in lood en de vele details is het een zeer karakteristieke Urbex locatie! Chateau du Sanglier is een pracht voor iedere Urbexer.

Chateau-du-Sanglier-9.jpg

Wat is de locatie van Château du Sanglier?
Château du Sanglier ligt ergens in het noorden van Frankrijk. Omdat het zo ver van de bewoonde wereld verwijderd is is er gelukkig nog veel moois te zien. Het schijnt op sommige dagen, tegen de de verwachting in, erg druk te zijn in dit kasteel. Ondanks het feit dat het kasteel er nog perfect uitziet en geen tekenen van vandalisme vertoond, blijkt het op sommige dagen dringen te zijn. Er gaan verhalen dat er in het weekend rijen fotografen staan om prachtige plaatjes te maken van dit imposante kasteel. Toen wij hier waren hebben wij in alle rust kunnen fotograferen en waren we uren lang alleen. Advies is dan ook om een doordeweekse dag te gaan of in het weekend heel vroeg om geen anderen tegen te komen.

Wordt Château du Sanglier goed beveiligd?
Wij zijn tijdens ons bezoek geen beveiliging of eigenaar tegen gekomen. We konden redelijk gemakkelijk naar binnen. Tijdens ons vooronderzoek naar deze locatie en ook verhalen achteraf blijkt dat er toch de nodige bewaking en toezicht is op Chateau du Sanglier.
Mensen uit de buurt, jongeren en ouderen houden het kasteel blijkbaar nauwlettend in de gaten. Als ze mensen binnen zien komen ze met meerdere mensen naar het kasteel en geven aan de politie te bellen en te willen voorkomen dat er foto’s gemaakt worden. Hoewel wij hiervan geen last hadden is dit natuurlijk erg vervelend om mee te maken. Als je niet van dichtbij komt en je met de auto naar deze locatie gaat is het helemaal waarschijnlijk dat je opgemerkt wordt. Er is geen beschutte plek om je auto neer te zetten, dus je moet bijna pontificaal voor het verlaten gebouw parkeren. Heel vroeg gaan is waarschijnlijk de enige remedie om geen aandacht te trekken.

Chateau-du-Sanglier-5.jpg

Andere namen voor dit kasteel zijn onder andere:
Manoir Sanglier
Manor Boar
Boar Castle
Chateau Sanglier

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]