Château des Singes

This post is also available in: enEngels

Dit is Château des Singes of Chateau la Folie. Vrij vertaald betekent dit Kasteel van de Apen of Castle of Monkeys. Een prachtig verlaten kasteel ergens in Frankrijk.

Chateau-Des-Singes-22.jpg

We deden dit kasteel aan tijdens onze rondreis door Frankrijk waarin we een aantal kastelen bezochten. Dit was het laatste. Het kasteel kenmerkt zich door de grote kamers die aan beide zijden grenzen aan de buitenmuren met als gevolg dat alles prachtig verlicht is.

Chateau-Des-Singes-11.jpg

Het kasteel dateert uit de zeventiende eeuw en dankt zijn naam aan de verschillende muurschilderingen van apen. Het kasteel bevindt zich ergens in een klein dorpje waar ongeveer 400 mensen wonen. Het kasteel werd in 2012 verlaten. De eigenaar kon het onderhoud niet meer betalen. Hij bewoonde steeds minder kamers en verwarmde zijn kasteel met een paar kleine kacheltjes. Uiteindelijk verliet hij het kasteel.

Chateau-Des-Singes.jpg

Helaas hebben vandalen de prachtige trap met blauwe verf besmeurd. Deze verf is al voor een deel verwijderd, waarschijnlijk door de eigenaren. Helaas is dit niet helemaal gelukt.

Chateau-Des-Singes-8.jpg

Is Château des Singe gemakkelijk toegankelijk?
Het hele terrein is beveiligd door hoge hekken. Binnenkomen is vrij moeilijk maar omdat het terrein vrij groot is is er altijd wel een gat in het hek te vinden. Overal op de hekken hangen bordjes met verboden toegang. Er wordt ook gewaarschuwd dat er geschoten kon worden. Wij kwamen een verliefd stel tegen dat bij het kasteel in het gras lag. Toen we vroegen hoe we het beste ongezien naar binnen konden wezen ze ons een weggetje. Eenmaal bij het kasteel aangekomen checkten we even of we alleen waren en pakten onze spullen uit.

Chateau-Des-Singes-5.jpg

Na een klein uurtje fotograferen verlieten we het kasteel weer met een voldaan gevoel.

Chateau-Des-Singes-14.jpg

Is deze locatie de moeite waard?
Het is een prachtig kasteel om te bezoeken. Omdat het zo afgelegen is is er nog niet veel graffiti aangebracht. Er is wel een en ander vernield, waarschijnlijk omdat het al een tijdje leeg staat.

Chateau-Des-Singes-21.jpg

Wat is de locatie van Chateau des Singes of La Folie?
Château des Singes of Château la Folie ligt ergens in Frankrijk. Omdat het zo ver van de bewoonde wereld verwijderd is is er gelukkig nog veel moois te zien.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]