Château des Bustes

This post is also available in: enEngels

Chateau des Bustes is een verlaten kasteel in Frankrijk. Het kasteel wordt gekenmerkt door de mooie huiskamer met lange eettafel en prachtige beelden.Het kasteel staat ergens op het platteland. We bezochten dit kasteel tijdens onze urbex trip door Frankrijk waarbij we Manoir Colimaçon, Airplane Graveyard, Chateau Stromae, Chateau Marko Bey, Chateau du Sanglier, Chateau Martin-Pecheur en de Star Trek Church bezochten.

Omdat het nog zo goed bewaard is gebleven is het ook een vrij bekende plaats voor urban explorers.

Chateau-des-Bustes-13.jpg

Château des Bustes is ook wel bekend onder de volgende naam, namelijk:
Château Double Face

Het kasteel of herenhuis is eigendom geweest van waarschijnlijk een handelaar in olieën. Dit blijkt uit de talloze documenten die we hebben gevonden. In deze documenten vonden we verwijzingen naar deals, gesloten met bedrijven uit het Midden Oosten.

Het kasteel bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. Het nieuwe gedeelte is nog goed bewaard gebleven. In dit gedeelte bevindt zich de prachtige huiskamer met de verschillende beelden. In een andere kamer in het nieuwe gedeelte bevindt zich een piano.

Het oude gedeelte van het kasteel is redelijk vervallen.

 

Is Château des Bustes gemakkelijk toegankelijk?
Château des Bustes ligt aan de openbare weg. Er zijn veel oplettende buren dus het is goed uitkijken om niet op te vallen.

Is Château des Bustes de moeite waard?
Château des Bustes is een vrij bekende urbex locatie, vooral vanwege de prachtige woonkamer met grote eettafel. Ook de vele kamers vond ik erg mooi, vooral die met de piano.

Wat is de locatie van Château des Bustes?
Château des Bustes ligt ergens in Frankrijk. Het is niet gebruikelijk om urbex locaties te delen dus in dit geval doe ik dat ook niet. Een beetje googlen is meestal al genoeg om dit mooie plekje te vinden.

Wordt Château des Bustes goed beveiligd?
Château des Bustes wordt niet beveiligd maar de buurtbewoners houden we een oogje in het zeil.

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]