Chapelle des Mineurs

This post is also available in: enEngels

Ergens in een klein dorp in België vind je dit kerkje. Dit kerkje heet ook wel Chapelle des Mineurs. Het is gebouwd in Art-Deco stijl. Het is een leuke kleine urbex locatie.

Chapelle-des-Mineurs-7.jpg

Het kerkje werd gebouwd tussen 1936 en 1937 in de buurt van een grote cementfabriek welke tegenwoordig niet meer bestaat. De architect heeft voor het grote raam de reuleaux driehoek toegepast. Het raam is uitgevoerd in gebrandschilderd glas. De vorm van het raam gaat over in de vorm van het dak.

Chapelle-des-Mineurs-2.jpg

De kerk is al een tijd verlaten maar heeft de tand des tijds goed weerstaan. Gelukkig zijn er nog geen sporen van vernielingen aangebracht.

Chapelle-des-Mineurs-4.jpg

Is Chapelle des Mineurs gemakkelijk toegankelijk?
Het kerkje staat aan de openbare weg. Er zijn veel oplettende buren dus het is goed uitkijken om niet op te vallen. Het kerkje zat goed dicht maar gelukkig vonden we nog ergens een openstaand raampje.

Chapelle-des-Mineurs-5.jpg

Is deze locatie de moeite waard?
Het is een vrij bekende urbex locatie, vooral vanwege de mooie gebrandschilderde ramen. De kerk ziet er van binnen nog goed uit. Ik denk dat deze nog af en toe wordt schoongemaakt. Er is gelukkig nog geen vandalisme te zien.

Wat is de locatie van Chapelle des Mineurs?
Chapelle des Mineurs ligt ergens in het zuiden van België. Het is niet gebruikelijk om urbex locaties te delen dus in dit geval doe ik dat ook niet. Een beetje googlen is meestal al genoeg om dit mooie kasteel te vinden.

Wordt Chapelle des Mineurs goed beveiligd?
Chapelle des Mineurs wordt niet beveiligd maar de buurtbewoners houden we een oogje in het zeil.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]