Castle of Books | Château des Livres

This post is also available in: enEngels

Dit is the Castle of Books of Château des Livres. Een kasteel uit de 18e eeuw dat onderdeel zou kunnen zijn uit een scene van de game Assassin’s Creed. Het gezin dat er woonde kwam namelijk uit een familie van Ridders. Sommige leden van dit gezin waren schildknapen, wethouders, kapiteins, luitenants, secretaris van de koning, burgemeester, en ga zo maar door. Het kasteel staat bekend om zijn prachtige woonkamer en in de kelder is een heuse “Mancave” ingericht.

chateau assassin's creed urbex-15.jpg

Het kasteel werd gebouwd door een gezin dat het Kasteel van Versailles wilde imiteren. Het liet verschillende fonteinen in de enorme tuinen bouwen. Naast het kasteel bevinden zich nog een boerderij en stallen voor paarden.

chateau assassin's creed urbex-2.jpg

Het kasteel heeft een monumentale status. Veel over dit kasteel is echter niet terug te vinden behalve de vergane fonteinen en de overwoekerde tuinen.

chateau assassin's creed urbex-19.jpg

Deze oude familie van adellijke afkomst heeft veel land in Frankrijk. Verschillende geschriften in het kasteel beamen dit; zowel militair als kerkelijk. Tot de twintigste eeuw zullen veel van de leden zich bij het Franse leger voegen en onderscheiden met het Legioen van Eer en het Croix de Guerre.

chateau assassin's creed urbex-4.jpg

Er zijn nog verschillende nazaten in leven. Waarom het kasteel verlaten is blijft een raadsel.

chateau assassin's creed urbex-7.jpg

Het kasteel ligt in het centrum van een klein dorpje. We wisten dat de bewoners het kasteel scherp in de gaten houden. We hadden verhalen gehoord dat, indien de dorpsbewoners vreemde auto’s zien, ze direct de politie bellen. Verschillende urbexers zijn er dan ook aangehouden. We parkeerden onze auto op een grote afstand van het dorp om ongezien het landgoed te betreden.

chateau assassin's creed urbex-14.jpg

Eenmaal binnen werden we verrast door het prachtig intact gebleven interieur. Alles leek nog zo te staan alsof de bewoners er gisteren zijn vertrokken.

chateau assassin's creed urbex.jpg

In de huiskamer vinden we een hobbelpaard dat waarschijnlijk van een van  de kinderen is geweest.

chateau assassin's creed urbex-8.jpg

Een gitaar op een stoel.

Een kast vol porselein.

chateau assassin's creed urbex.jpg

chateau assassin's creed urbex-13.jpg

In de kelder was een mancave ingericht voor de mannelijke gezinsleden. Een groot biljart herinnert aan de gezellige avonden die hier zijn geweest.

chateau assassin's creed urbex-18.jpg

De vele kamers staan vol met boeken over verschillende onderwerpen. Overal liggen foto albums met foto’s van de familie en hun vrienden. Bij sommige foto’s staat in het onderschrift beschreven wie er op de foto’s staan, met de datum er bij.

chateau assassin's creed urbex-6.jpg

Bepaalde foto’s zijn genomen in de 20er en 30er jaren van de vorige eeuw. We krijgen op deze manier een redelijk beeld van de rijkdom waar in de familie zich heeft begeven.

chateau assassin's creed urbex-5.jpg

Op de zolder vinden we verschillende koffers, een schrijfmachine, schilderijen en een prachtig antiek bureau.

chateau assassin's creed urbex-7.jpg

Het staat er nog allemaal alsof het plotseling is verlaten.

chateau assassin's creed urbex-21.jpg

Je zou kunnen zeggen dat het in de steek is gelaten. Waarom zouden er anders zoveel familieobjecten zijn achtergelaten. Ik denk dat de familie problemen heeft gehad met de opvolging, wie zou er in het kasteel mogen wonen? Misschien konden de erfgenamen de noodzakelijke successierechten niet betalen?

chateau assassin's creed urbex-14.jpg

Het onderhoud van dit soort kastelen kost een fortuin. De werkelijke vraag, namelijk waarom dit kasteel verlaten is, blijft onbeantwoord. We zullen het nooit te weten komen.

chateau assassin's creed urbex-3.jpg

 

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]