Ballsaal Sandkorn – An Abandoned Ballroom

This post is also available in: enEngels

Tegenwoordig wordt er niet meer gedanst in Ballsaal Sandorn. Veel informatie over de balzaal met een prachtig plafond is niet te vinden. Aan de stijl denk ik dat deze zaal van voor het jaar 1900 stamt. In die tijd ging het goed met de economie en er werd volop gefeest. Overal waren dit soort zalen te vinden. Ieder dorp had wel een zaal van formaat.

Ballsaal-Sandkorn-urbex-3.jpg

Tegenwoordig liggen dit soort danszalen er verlaten bij. Niemand die er nog wat om geeft. Tijdens ons bezoek zagen buurtbewoners ons naar binnen gaan, het interesseerde ze niet. We hadden het na een half uur ook wel weer gezien. Toch leveren dit soort locaties mooie plaatjes op.

Ballsaal-Sandkorn-urbex-4.jpg

Het bezoeken van dit soort zalen is overigens niet zonder risico. De zalen bevinden zich meestal op de eerste etage. Doordat deze balzalen al tientallen jaren niet meer gebruikt worden heeft het verval zijn werk gedaan.

Ballsaal-Sandkorn-urbex-2.jpg

Overal zitten gaten in de vloer en zijn er verzakkingen. Ook in deze balzaal. Het plafond is op sommige plaatsen al dusdanig naar beneden gekomen dat het me niet zal verbazen als binnenkort een deel instort.

Ballsaal-Sandkorn-urbex.jpg

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]